7. lokakuuta 2018 purjehduksella Kreikassa s/y NautiDreamillä ankkuroimme Kean saaren lahteen.  7th of October 2018, sailing in Greece with s/y NautiDream, we anchored in a bay of Kea island.

8. marraskuuta 2018, Espoo, SUOMI

 

4-8. lokakuuta lensimme Kreikkaan ja vierailimme ystäväpariskunnan Nancyn ja Dimitrisin uudessa upeassa talossa Ateenassa ja pääsimme myös parin päivän purjehdukselle heidän NautiDream veneellä (myös Nauticat 42).  Oli ihanaa taas nauttia jälleennäkemisestä, Välimerestä ja karun kauniista maisemista.We flew to Greece on 4-8. of October and visited our fried couple`s Nancy and Dimitris new magnificent house in Athens and we had also a couple of days sailing with their s/y NautiDream (also Nauticat 42).  It was so nice to enjoy of reunion, Mediterranean Sea and beautiful, barren landscapes.

Purjehdimme syyskuussa viikonloppuna 15-16.9. Tarinan talvitelakalle Paraisille Cassu gastina.  Ensimmäinen päivä oli kovatuulinen ja sateinen, illalla ehdimme Hankoon yöksi.  Toisena päivänä oli hieno aurinkoinen sää (16C).  Hangon läntisellä näimme merikotkan sekä Kasnäsin suoran lopussa mahtavan sarvipäisen hirven, joka ui noin 50 metrin päässä veneestä pieneltä saarelta mantereen niemeen.  Tarina jäi odottamaan Pargas Marinan laituriin ja kävimme 2. lokakuuta valmistelemassa veneen nostokuntoon ja pussitimme purjeet.  Syyskuussa 5.9. teimme mukavan päiväpurjehduksen harmaassa mutta lämpimässä säässä Hästöseen Toivon (4v), Rosan ja Teemun kanssa (kuvassa iloinen Toivo!).  Edellisenä viikonloppuna 1-3.9. purjehdimme aurinkoisessa säässä Prangliin Arjan ja Ismon kanssa, jossa tehtiin hauska saarikierros lava-autolla paikallisen oppaan kanssa.  Toinen yö vietettiin Naissaaressa, jossa patikoitiin 5 km lenkki melkein miinatehtaalle.  Elokuun lopussa Ari kävi Heidin, Cassun ja Jaden kanssa iltapurjehduksella kauniissa säässä.  Elokuun alun 2 viikon Viron kierroksemme jatkui Dirhamista helteisessä säässä Lohusalun ja Piritan kautta Prangliin, jossa vietettiin 2 yötä ja ehdittiin pyöräillä kirkolle ja ihailla saaren eteläpään dyynihietikkoa.  Hauska kokemus oli myös käydä illalla Rahvamajassa, jossa virolainen rockyhtye Terminator oli keikalla.  Viimeisenä purjehduspäivänä sää sitten vaihtui totaalisesti ja purjehdushaalarit kaivettiin kaapista.  Reippaassa tuulessa ja ukkospilvien ympäröimänä rantauduimme kotisatamaan.

Maileja purjehduskaudella kertyi vain noin 850, josta Viron kierroksella vajaa 300.  Lämmin ja hieno purjehduskesä on takana.  Kesän uusina ja mukavina satamina koimme Naissaaren (vihdoinkin), Tallinnan lähellä olevan uuden Kakumäen sataman ja Hiidenmaan Kärdlan.

 

Iloinen Toivo päiväpurjehduksella Hästössä

 

Tarinan Välimeren purjehduksen kokemukset löytyy vuosilta 2008 - kevät 2012.

***************************************************************************

19. kesäkuuta 2012, Espoo, SUOMI 

 

Vuosia suunnitteltu ja haaveiltu reissu Välimerelle on päättynyt.  Saavuimme kotiin toissapäivänä sateisessa ja harmaassa säässä.  Matkalla Gotlannista Suomeen aurinko paistoi upeasti ja nostimme leikkimielisesti saalinkiin reissulla vierailtujen maiden liput (josta kuva yllä).  Vaikka Tarina oli matkalla juuri niin kauan kuin alun perin oli kaavailtu, oli minusta haikeaa tuoda vene pois tuolta ihanalta mereltä.  Sehän on tiedossa, että Ari on meistä se joka suunnittelee asioita aina eteenpäin minun muistellessa menneitä ja koettuja juttuja enemmän.  Onneksi matkan jutut on ”paperilla”, voi Arikin sitten joskus ehkä lueskella ja muistella.  4 vuoden matkan aikana vierailtiin 14 maassa ja Tarina oli kotimme lähes puolet eli noin 21 kuukauden ajan.  Tuosta ajasta vietimme Kreikan vesillä noin 7, Turkissa 3, Italiassa lähes 3, Espanjassa yli 2 ja Ranskassa sekä Portugalissa noin 1 kuukauden, muiden maiden jakaessa lopun ajasta.  Maileja matkalla kertyi lähes 10.000 ja satamapaikkoja noin 250, yksin Kreikassa vierailimme 47 saarella.  Nyt on aika tehdä tilastoja ja muistella menneitä, mutta ennen kaikkea myös suunnata tulevaan.

Lokikirjassa, kuvagalleriassa ja matkareiteissä (2008- kevät 2012) lisää purjehduksen kokemuksista.

*********************************************************************************

 

Veneemme s/y Tarina, FIN 0202, U 50206, on Nauticat Yachts Oy:n suunnittelema ja valmistama Nauticat 42 pilothouse purjevene.  Tarinamme valmistui keväällä 2006 ja se suunniteltiin yhteistyössä veistämön kanssa tarpeisiimme.  Tarina on alusta alkaen suunniteltu toiseksi kodiksemme, jossa tulemme jatkossa viettämään paljon aikaamme.  

Näillä sivuilla me Ari ja Tarja Aronniemi kerromme purjehduksistamme kesästä 2007 lähtien, jolloin teimme n 3 kk Itämerenkierroksen.  Nyt keväällä 2008 valmistaudumme pidemmälle reissulle.  Tarkoituksenamme on purjehtia Tarinalla Välimerelle kesän ja syksyn 2008 aikana ja seuraavina vuosina purjehtia tutustuen Espanjan, Italian, Kroatian, Kreikan, Turkin jne kulttuuririkkaisiin paikkoihin ja saaristoon.  Sivusto on tarkoitettu taltioimaan muistojamme lähinnä itsellemme ja läheisillemme sekä teille hyvät ystävät ja tuttavat. 

©2019 tarina - Putteri (MMD Networks Oy)