1. heinäkuuta 2014, Espoo, SUOMI

Tarinan purjehduskausi alkoi 8-9.5, jolloin Ari purjehti Hannun kanssa veneen Paraisilta kotisatamaan Soukkaan.  Tämä kevät on ollut poikkeuksellinen, ihana ja kiireinenkin; minusta tuli mummi! Rosan ja Teemun poikavauva syntyi 28.4 ja sulatti sydämet.  Toivon kastejuhlaa vietimme viime viikonloppuna. Lisäksi aikaa ovat vieneet Savonlinnan mökin metsätyöt, joten Tarina on odotellut laiturissa.  Juhannuksena purjehdittiin koleassa säässä Loviisan mökille gastina Casper, Sanna ja Sebastian.  Mökillä nautimme isommalla porukalla perinteisesti Juhannusherkkuja taivasalla ja saunoimme.  Onneksi ei satanut (kuvassa Tarina mökin edustalla)!  Nyt heinäkuussa vietetään pidempi aika veneellä ja merellä, ensin Suomen rannikolla ja sitten suunnataan Balttiaan.

Kuvagalleriassa on muutamia uusia kuvia kesäkuulta.  Tarinan Välimeren purjehduksen kokemukset löytyy vuosilta 2008 – kevät 2012.

********************************************************************************

9. heinäkuuta 2014, Espoo, SUOMI

Viikko sitten kreikkalainen ystäväpariskunta Nancy ja Dimitris lensivät luoksemme 4 päivän purjehdukselle Tarinalla.  Onneksi sää muuttui juuri aurinkoiseksi ja lämpimämmäksi ja saariston maisemat näyttivät vehreiltä ja kauniilta.  Purjehdimme Tammisaareen ja takaisin viettäen kaikki yöt rauhallisissa ankkurilahdissa seurustellen, saunoen vastan kera ja ruokaillen.  Saunakokemus oli heille ensimmäinen, heidän Nauticat 42:ssa ei saunaa ole.  Yhtenä iltana savustimme lohen sähkösavustimella Tarinan kannella, oli kuulemma herkullista.  Oli taas niin mukavaa ja rentouttavaa, vaikka tapaammekin aika harvoin.  Kiitokset seurasta Nancy ja Dimitris!  Huomenna purjehdimme kahdestaan kohti Baltiaa, tavoitteena Riika.

Week ago our Greek friendcouple Nancy and Dimitris had flight to us for 4 days sailing with Tarina.  Fortunately weather changed just sunny and warmer, so landscape of archipelago looked green and nice.  We sailed to Tammisaari and back spending all nights in peaceful anchorage bays, having nice talks, having sauna with birch bundle and having dinner. The sauna experience was first for them, their Nauticat 42 does not have sauna.  One evening we smoked salmon with electricity smoker on Tarina’s deck, they said it was delicious.  We had again so nice and relaxing moments together, although we meet quite rare.  Thanks of your company Nancy and Dimitris!  Tomorrow we are sailing being two towards Baltic, aiming Riga.

Viimeviikon kuvat lisätty kesän 2014 kuvagalleriaan (14.7).  Photos of last week are attached to gallery (14.7).  Tarinan Välimeren purjehduksen kokemukset löytyy vuosilta 2008 - kevät 2012.

********************************************************************************

17. heinäkuuta 2014, Riika, LATVIA

Baltian purjehduksemme on edennyt kääntöpisteeseen Riikaan, tulimme tänne toissailtana.  Lähdimme kotisatamasta viikko sitten ja reissu eteni mukavan reippaissa tuulissa purjehtien Viron rannikkoa Tallinnasta Dirhamiin ja Muhun saaren uudehkon Kuivastun sataman kautta Ruhnun saarelle.  Tämä Virolle kuuluva pienehkö saari (n.3x5km) on vehreä alle 100 asukkaan saari erillään  muista, keskellä merta Riianlahden suulla.  Saavuimme sinne illalla, mutta ennätimme polkea sataman vuokrapyörillä 3 km päässä olevaan kylään ja katsastaa Viron vanhimman puukirkon (v.1634) ja viereen rakennetun kivikirkon (v.1912).  Kylällä oli hiljaista, vain muutamia vastaantulijoita ja asukkaita talojen siisteillä nurmikkopihoilla.  Vehreällä metsätiellä todella haistoi ja maistoi kesän, tien reunustalla kasvoi mättäinä metsämansikoita!  Riianlahdella suotuisat tuulet loppuivat ja jouduimme ajamaan lähes koko matkapäivän koneella.  Riian venesatama ja keskusta sijaitsevat 12 km päässä mereltä Daugava joen varrella (kuvassa lähestymme Riian keskustaa).  Itse kaupunki on mielenkiintoinen vanha Hansakaupunki.  Suurin osa suppean vanhankaupungin jugend rakennuksista on kunnostettu ja näyttävät upeilta.  Lisäksi valtava puistoalue teki meihin vaikutuksen siisteydellä ja vehreydellä.  Huomenna alkaa paluumatka kohteena ensin Riianlahden itäsivulla oleva pieni satamakaupunki, Latvian Salacgriva.

Viimeisen viikon kuvat puuttuvat vielä kesän 2014 kuvagalleriasta.  Tarinan Välimeren purjehduksen kokemukset löytyvät vuosilta 2008 – kevät 2012.

********************************************************************************

3. elokuuta 2014, Espoo, SUOMI

Palasimme Baltian purjehdukselta reilu viikko sitten, jonka jälkeen vietettiin helteisessä säässä mökkilomaa Savonlinnassa Tarinan odotellessa kotisatamassa.  Paluumatkalla Riiasta (18-25.7) nautimme yhä lämpenevästä säästä, mutta tuulet olivat heikkoja ja vastaisia, joten jouduimme ajamaan paljon moottorilla.  Riiasta suuntasimme ensin Riianlahden itäsivulla olevaan pieneen Salacgrivan kaupunkiin, mutta satama näytti täydeltä ja jatkoimme läheiseen Kuivizin uudehkoon satamaan, joka on vielä Latviaa ja aivan Viron rajan tuntumassa.  Matkalla purjehtiessamme keulapurjeen yläkiinnitys repesi ja purje rojahti alas, joten seuraavat päivät oli vain isopurje käytössä.  Kuivizin lomamökki- ja kalasatamakylästä suuntasimme Kihnun saarelle, joka on Ruhnun lisäksi toinen erillään muista oleva Virolle kuuluva Riian lahden saari (n.3x7km, n.500 as.) Pärnun lahden suulla.  Saarella on satamakylän Lemsin lisäksi 3 kylää ja kävelimme muutaman kilometrin päässä olevaan Linakulaan, jossa ehdimme piipahtaa kotiseutumuseossa ja katsastaa Kihnun kirkon.  Heidi ja Casper tulivat seuraavasta etapista Haapsalusta kyytiimme ja matkamme jatkui Dirhamin, Lohusalun ja Tallinnan Piritan satamien kautta hienossa hellesäässä kotisatamaan Espoon Soukkaan. Haapsalussa vietimme päivän vieraillen linnassa, jonka tornista on upeat näkymät kaupungille ja merelle.  Tallinnan Piritan satamassa Ari vei illansuussa keulapurjeen purjeneulomoon ja aamulla saimme sen jo nostettua paikoilleen.  Suomenlahden ylitys tapahtui upeassa mutta tyynessä hellesäässä 30C (josta kuva yllä), joten purjetta ei tarvittu mutta on kunnossa seuraaville purjehduksille.  Reilusta kahden viikon Baltian purjehduksesta jäi ihanan Riian lisäksi mieliimme uudet kohteemme Viron Dirhami kauniine hiekkarantoineen ja Riian lahden saaret, Ruhnu ja Kihnu. 

Baltian purjehduksen kuvat on lisätty kesän 2014 kuvagalleriaan.  Tarinan Välimeren purjehduksen kokemukset löytyvät vuosilta 2008 - kevät 2012.   

********************************************************************************  

26. lokakuuta 2014, Espoo, SUOMI

Tarinan purjehduskausi päättyi 25-26.9, jolloin Ari ja Hannu purjehtivat veneen Paraisille.  Loppumatkasta tuuli yltyi kovaksi ja myötäisessä hallitussa jiipissä isopurje repesi takaliikistä.  Samainen purje oli viimetalvena purjeneulomossa parsittavana, olisikohan jo aika hankkia uusi! Viimeisenä viikonloppuna 20-21.9 purjehdittiin vuosien tauon jälkeen kerhon saareen Södergrundetiin gastina Sanna, Sebastian ja Casper.  Saunottiin, syötiin hyvin ja nautittiin kauniista saaresta.  Syyskuun alussa 6-8.9. tehtiin Terhin ja Matin kanssa mukava reissu Tallinnaan.  Aurinkoinen lämmin sää ja hyvä seura ryyditti menoa.  Tällä kertaa yövyttiin Vanhassa Satamassa Tallinnan sydämessä ja ehdittiin nauttia myös kaupungista.  Elokuussa tehtiin vain yksi sunnuntaipurjehdus hellesäässä gastina Heidi, Riku, Casper ja Lotta. 

Liian vähän ”ehdittiin” veneillä, onneksi edes se parinviikon Baltian purjehdus Riiaan.  Toisaalta tuntuu myös siltä, että emme innostu enää lyhyistä muutaman päivän reissuista, vaan mieli halajaa pidemmille matkapurjehduksille.

Muutamia syksyn kuvia on lisätty kesän 2014 kuvagalleriaan.  Tarinan Välimeren purjehduksen kokemukset löytyvät vuosilta 2008 – kevät 2012. 

********************************************************************************   

 

©2023 tarina - Putteri (MMD Networks Oy)