In memoriam

Rakas isäni Kunski, 2.5.1927 – 13.6.2018.

31. heinäkuuta 2018, Espoo, SUOMI

 

Tänä kesänä meillä on ollut surua, isäni huononi yllättäen tasan 3 vuotta ensimmäisen aivoinfarktin jälkeen, eikä selvinnyt siitä.  Onneksi me läheiset saimme olla hänen vierellä vuorotellen viimeiset pari vuorokautta, käsi kädessä.

Veneen kevätkunnostusreissun Marina Pargasiin (3 pv) teimme matka-autolla tällä kertaa Vappuna.  Kesäkuun alussa 1-3.6. purjehdimme sitten Tarinan Paraisilta kotisatamaan Soukkaan aurinkoisessa säässä ja reippaassa tuulessa.  Matkalla yövyttiin pitkästä aikaa Rosalassa ja Barusundin tutussa ankkurilahdessa.  Kesä-heinäkuun purjehdussuunnitelmat menivät uusiksi ja teimme vain lyhyen Juhannusreissun Arin isän mökille Loviisaan 21-24.6. Cassu gastina.  Matkapäivinä (molemmat suunnat päivässä) tuuli oli suorastaan heikkoa, mutta Juhannuksena Suomenlahti pauhasi ja jouduimme etsimään pitävää ankkuripaikkaa kauempana mökkisaaresta ja vierailimme pikkuveneellä Villen, Kirsin ja Jonin luona.  Muutoin olen ollut äitini tukena Savonlinnassa ja olemme viettäneet paljon aikaa vanhempieni mökillä Teemun, Rosan ja Toivon vieraillessa myös siellä.  Rakkaan ukin muistolle Teemu istutti vuorimännyn.  Ari teki välillä lyhyen yksinpurjehduksen Porkkalan läntiselle 10-11.7. ja toisen reissun Tammisaareen Sanna, Sebastian ja Cassu gastina 20-22.7.  Nyt meillä on tarkoitus lähteä pariksi viikoksi merelle, kuten oli jo keväällä laitettu aikatauluun.  Ajatuksena on purjehtia Viron länsirannikolla saarelta saarelle Naissaari – Hiidenmaa – Muhu – Kihnu ja määränpäänä ehkä Pärnu, jossa on viimeksi vierailtu veneellä 2000-luvun alkupuolella.  Saa nähdä minne tuulet ja matka vie, ainakin hellettä on edelleen luvassa tälle viikolle!

Tarinan Välimeren purjehduksen kokemukset löytyy vuosilta 2008- kevät 2012.

******************************************************************************  

7. elokuuta 2018, Dirhami, VIRO

 

Viikko purjehdusta Viron rannikolla ja saarilla on takana.  Hienot aurinkoiset, sopivan tuuliset ja välillä helteiset ilmat ovat siivittäneet menoa, pitkähihaiset ja -lahkeiset vaatteet ovat edelleen kassin pohjalla.  Meille uusia ja mukavia kohteita on ollut Naissaari, Kakumäen uusi satama Tallinnan lähellä ja Hiidenmaan Kärdla.  Naissaarta tutkittiin tarkemmin maastopyörillä, olipa rankka reissu helteessä kivisora ja hiekkadyyni teillä ja poluilla.  Meille vanhoja tuttuja satamia on ollut Muhun saaren Kuivastu, Haapsalu ja Dirhami täällä Viron rannikon luoteiskulmassa.  Muhun saarella vietettiin aurinkoinen päivä pyöräillen saarella yli 30 km ja vierailtiin Sikke Sumarin Nami Namastessa sunnuntai brunssilla, mukava paikka.  Pärnu päätettiin jättää väliin ja huomenna matka jatkuu Viron rannikkoa itään rannikon satamissa ja ehkä vieraillaan Pranglin saarella.  Viikonloppuna sitten kotiin.  Hellettä taas luvassa (to-pe, 30C), joten nautitaan shortsi purjehduksesta, toivottavasti myös tuulta riittää!

Tarinan Välimeren purjehduksen kokemukset löytyy vuosilta 2008- kevät 2012.

******************************************************************************

 7. lokakuuta 2018 purjehduksella Kreikassa s/y NautiDreamillä ankkuroimme Kean saaren lahteen.  7th of October 2018, sailing in Greece with s/y NautiDream, we anchored in a bay of Kea island.

8. marraskuuta 2018, Espoo, SUOMI

 

4-8. lokakuuta lensimme Kreikkaan ja vierailimme ystäväpariskunnan Nancyn ja Dimitrisin uudessa upeassa talossa Ateenassa ja pääsimme myös parin päivän purjehdukselle heidän NautiDream veneellä (myös Nauticat 42).  Oli ihanaa taas nauttia jälleennäkemisestä, Välimerestä ja karun kauniista maisemista.We flew to Greece on 4-8. of October and visited our fried couple`s Nancy and Dimitris new magnificent house in Athens and we had also a couple of days sailing with their s/y NautiDream (also Nauticat 42).  It was so nice to enjoy of reunion, Mediterranean Sea and beautiful, barren landscapes.

Purjehdimme syyskuussa viikonloppuna 15-16.9. Tarinan talvitelakalle Paraisille Cassu gastina.  Ensimmäinen päivä oli kovatuulinen ja sateinen, illalla ehdimme Hankoon yöksi.  Toisena päivänä oli hieno aurinkoinen sää (16C).  Hangon läntisellä näimme merikotkan sekä Kasnäsin suoran lopussa mahtavan sarvipäisen hirven, joka ui noin 50 metrin päässä veneestä pieneltä saarelta mantereen niemeen.  Tarina jäi odottamaan Pargas Marinan laituriin ja kävimme 2. lokakuuta valmistelemassa veneen nostokuntoon ja pussitimme purjeet.  Syyskuussa 5.9. teimme mukavan päiväpurjehduksen harmaassa mutta lämpimässä säässä Hästöseen Toivon (4v), Rosan ja Teemun kanssa (kuvassa iloinen Toivo!).  Edellisenä viikonloppuna 1-3.9. purjehdimme aurinkoisessa säässä Prangliin Arjan ja Ismon kanssa, jossa tehtiin hauska saarikierros lava-autolla paikallisen oppaan kanssa.  Toinen yö vietettiin Naissaaressa, jossa patikoitiin 5 km lenkki melkein miinatehtaalle.  Elokuun lopussa Ari kävi Heidin, Cassun ja Jaden kanssa iltapurjehduksella kauniissa säässä.  Elokuun alun 2 viikon Viron kierroksemme jatkui Dirhamista helteisessä säässä Lohusalun ja Piritan kautta Prangliin, jossa vietettiin 2 yötä ja ehdittiin pyöräillä kirkolle ja ihailla saaren eteläpään dyynihietikkoa.  Hauska kokemus oli myös käydä illalla Rahvamajassa, jossa virolainen rockyhtye Terminator oli keikalla.  Viimeisenä purjehduspäivänä sää sitten vaihtui totaalisesti ja purjehdushaalarit kaivettiin kaapista.  Reippaassa tuulessa ja ukkospilvien ympäröimänä rantauduimme kotisatamaan.

Maileja purjehduskaudella kertyi vain noin 850, josta Viron kierroksella vajaa 300.  Lämmin ja hieno purjehduskesä on takana.  Kesän uusina ja mukavina satamina koimme Naissaaren (vihdoinkin), Tallinnan lähellä olevan uuden Kakumäen sataman ja Hiidenmaan Kärdlan.

Tarinan Välimeren purjehduksen kokemukset löytyy vuosilta 2008- kevät 2012.

********************************************************************************

 

©2023 tarina - Putteri (MMD Networks Oy)